15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal provocat de şapte tineri la Poliţia Comunitară

Scandal provocat de şapte tineri la Poliţia Comunitară

Câţiva tineri au înjurat şi ameninţat nişte poliţişti comunitari, apoi au devastat mobilierul din sediul Poliţiei Comunitare Slatina.

OLT. Şapte tineri au provocat un scandal la Poliţia Comunitară Slatina, după ce vecinii i-au reclamat că fac noaptea gălăgie. Luni noapte, în jurul orei 2.00, câţiva locatari ai blocului 13 de pe strada Cuza Vodă din Slatina au anunţat prin telefon că un grup de tineri ţipă în faţa blocului. Un echipaj de poliţişti comunitari a plecat la faţa locului. Poliţiştii spun că au găsit la adresa indicată un scandal în toată regula, motiv pentru care au chemat colegii în ajutor. Şapte dintre tinerii care luau parte la un grătar, Daniel Ion, de 23 de ani, Stănescu Cornele, de 23 de ani, Florin Bărbuţ, de 21 de ani, Marius Bărbuţ, de 19 ani, Dumitru Busnă, de 19 ani, Valentin Nicu, de 24 de ani, şi Marius Vâlcea, de 19 ani, au fost transportaţi la sediul Poliţiei Comunitare. Potrivit poliţiştilor comunitari, tinerii i-au înjurat şi i-au ameninţat pe oamenii legii, apoi au distrus o parte din mobilierul din sediul Poliţiei Comunitare.
„Am făcut eu grătar cu prietenii mei în faţa blocului. Cu ce am greşit? Eram cu soţia când au venit poliţiştii şi ne-au luat la bătaie. Mi-au spart capul, am cucui în cap. Acum ne-au dat amendă. Pentru ce?“, s-a plâns unul dintre tineri.
La sediul Poliţiei Comunitare a venit şi viceprimarul Slatinei, Valeriu Matei.   
Tinerii au fost transportaţi la sediul Poliţiei Slatina de un echipaj de poliţie însoţit de şeful Biroului de Ordine Publică, subcomisarul Ilie Scaete.  

„Ne e frică să mai plecăm pe stradă“

Poliţiştii comunitari spun că se tem să-şi mai facă serviciul din cauza ameninţărilor pe care le primesc de fiecare dată când intervin la vreun scandal.
„Ne e frică să mergem pe stradă din cauza ameninţărilor. La fiecare scandal se întâmplă la fel. Avem şi noi familii, avem copii acasă, e normal să îţi fie frică. Nouă cine ne dă dreptate? Nimeni. Nu plecăm de acasă ca să batem oamenii, dar nici nu putem să îi lăsăm să dea în noi“, susţin poliţiştii.
Conform subcomisarului Scaete, tinerii sunt vechi clienţi ai poliţiei, fiind implicaţi în mai multe scandaluri.
După ce au fost audiaţi de Poliţia Slatina, trei dintre scandalagii au mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a primi îngrijiri. Aceştia au fost diagnosticaţi cu traumatisme uşoare şi contuzii şi nu au necesitat internarea. Surse din cadrul Poliţiei Slatina spun că unul dintre tinerii care a participat la scandal este cercetat pentru că în aceeaşi seară a mai fost implicat în altă altercaţie
Cei şapte tineri au fost amendaţi de poliţiştii comunitari cu câte cinci milioane, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Şeful Biroului de Ordine Publică a mai spus că aşteaptă o listă cu pagubele pe care tinerii le-au provocat la sediul Poliţiei Comunitare şi, în funcţie de acestea, aceştia se pot alege cu dosare penale pentru distrugere.
Scandalul de luni noapte este al treilea din ultimele două săptămâni, în care poliţiştii comunitari sunt înjuraţi, ameninţaţi şi bătuţi în timpul serviciului. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII